London Road 2012

Recently,  I was asked to work on a very interesting project in Luton, by a young property development company.  They were converting a large 1930’s house into nine studios to provide accommodation for students at Luton University. The brief was to design a vibrant scheme that would appeal to students, but also be able to take the wear and tear of daily student life.  The developers were keen to use an idea they had for open cube boxes to provide a versatile storage solution for the rooms .

Each studio was to have its own kitchenette and en-suite shower room, and there was also planned a communal kitchen and living area for the students to meet in.Communal Area

I decided on a bright and contemporary lime green and tangerine colour scheme for the storage boxes to contrast with an industrial lookKitchenette of concrete and steel grey.  I specified vinyl floor covering that looked like steel plate, industrial style lighting and white metro tiles for the bathrooms and kitchenettes. We used Astro turf on the stairs and communal areas to give an unusual but hard wearing floor covering.

 

As you can see from these before and after pictures the rooms were transformed, and went down really well and were all let straight away despite the rental being higher than that being charged by the University for their rooms.  For help with similar projects, please contact Jane at  Sweet Lime Interior Design

Before student room Student room